19 iunie 2011

Dovlecei pane



Ingrediente :
- 3 dovlecei tineri
- 5 oua
- faina
- ulei
- sare si piper


Dovleceii se curata , se taie rondele si se pun sa stea cu sare cateva minute.


 Se bat ouale cu sare si piper , apoi se adauga faina cat sa iese un aluat putin mai consistent decat aluatul de clatite.


Dovleceii se sterg de apa folosind servetele de hartie , apoi se pun in compozitia de ou cu faina.


Se incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta si se adauga pe rand dovleceii.


Cand s-au rumenit pe margine se intorc.


Se scot din ulei cu ajutorul unui bat pentru frigarui si se pun pe hartie sa se absoarba uleiul in exces.


Uleiul se schimba de 2 ori sau mai des, daca sunt mai multi dovlecei , pentru ca se arde destul de repede.


Se poate servi alaturi de cartofi la cuptor si sos de usturoi.


POFTA BUNA !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu