17 iulie 2011

Baclava



 O prajitura foarte usor de facut si foarte buna pentru cei care prefera prajiturile cu nuci .




Ingrediente :
- 1 pachet foi de placinta
- 300 gr nuca macinata
- 50 gr unt topit sau ulei
- aprox. 300 gr de zahar
- aprox. 250 ml apa
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 4 lg-te suc de lamaie
- coaja de lamaie


Nuca macinata se amesteca impreuna cu 4-5 lg de zahar.


Foile de placinta se ung cu unt topit si se suprapun cate 4-5 foi.


Se aseaza in tava si se presara nuca.


Se alterneaza 4-5 foi unse, cu nuca macinata pana se termina compozitia.
Eu am avut 4 randuri de foi si 3 randuri de nuca.
Taiem baclavaua cu grija in patratele si o punem la cuptor pana se rumeneste.


Separat pregatim un sirop : zaharul se pune pe foc impreuna cu apa, cand este topit zaharul se adauga sucul de lamaie si se mai fierbe 2-3 minute. Il luam de pe foc si adaugam zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, turnam acest sirop uniform si lasam sa se raceasca.


Este mai buna daca sta cateva ore la frigider.


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu