05 iulie 2011

Supa cu taitei facuti in casa



Ingrediente pentru supa : 
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 20 g vegeta (aprox. 2 lg )
- 2 lg de ulei
- patrunjel
- sare si piper



Ingrediente pentru taitei : 
- 2 oua
- 2 lg de apa
- faina 
- sare


Pentru supa se toaca ceapa si se rade morcovul.


Se inabuse in 2 lg de ulei si putina apa : ceapa , morcovul si 2 lg de vegeta.


Dupa ce s-au inmuiat putin legumele se adauga apa fierbinte.



Intre timp se pregatesc taiteii.
Se bat ouale cu apa si un praf de sare , apoi se adauga faina putin cate putin.


Se pune coca moale in mijlocul fainii pe blatul de lucru .


Se framanta aluatul cu faina...


...pana rezulta un aluat potrivit nelipicios .


Se imparte aluatul in 2-3 bucati pentru a putea fi intins mai usor.


Se foloseste faina in permanenta ,pentru a nu se lipi aluatul de masa si se intinde cat mai mult .
Pentru a nu se lipi taiteii atunci cand sunt taiati ,este indicat sa lasati foaia de aluat un pic la uscat.


Se ruleaza aluatul pe facalet.


Se taie pe lung cu cutitul.


Se mai taie o data pe lung , apoi se suprapun cele 2 parti folosind faina in permanenta si se taie taiteii la dimensiunea dorita. Daca vi se pare dificil , in comert se gaseste un aparat de facut taitei.
Nu sunt greu de facut ,eu am facut doar aluatul ,sotul s-a ocupat de intins si taiat taiteii :)


Se desfac taiteii si se lasa sa se usuce putin ( se pot face si cu o zi inainte)


Taiteii se fierb 1 minut in apa cu sare si putin ulei , pentru a se spala de faina in exces.


Se scurg taiteii si se adauga in supa.


Taiteii proaspeti facuti in casa se fierb putin mai mult decat cei uscati cumparati.


Cand sunt fierti taiteii se mai adauga sare ,daca mai este nevoie , se pune piperul si patrunjelul tocat.


Este o supa foarte buna.


POFTA BUNA !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu