29 iulie 2011

Tort cu ananas




Ieri a fost ziua tatalui meu si i-am preparat un tort racoros de vara si foarte simplu de preparat.




Ingrediente pentru blat :
- 5 oua
- 5 lg de apa rece
- 10 lg de zahar
- 10 lg de faina


Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem albusurile cu cele 5 lg de apa , pana se face spuma.
Adaugam treptat cele 10 lg de zahar si mixam pana se face o bezea tare.


Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam bine.


Dupa ce s-au incorporat galbenusurile , adaugam treptat faina si amestecam usor cu o paleta.


 Punem hartie de copt intr-o forma de tort si rasturnam compozitia , apoi o bagam la cuptor.


Tinem la cuptor la foc mediu 30-35 min.si la final facem testul cu scobitoarea.


 Lasam blatul sa se raceasca , apoi il taiem in 3 parti.


 Pentru crema si decor avem nevoie de :
- 1 cutie ananas
- 400 - 500 ml frisca
- 1 ciocolata amaruie



Strecuram siropul de la compotul de ananas si bucatile le taiem cubulete mici si le stoarcem de zeama.


Batem frisca si o amestecam cu jumatate din ciocolata, data pe razatoare.


Insiropam blatul de tort cu siropul de la compot.


Punem frisca si bucatelele de ananas intre blaturi.


Peste ultimul blat insiropat punem frisca simpla fara ciocolata si nivelam bine.


Decoram cu bucati de ananas si ciocolata rasa.

POFTA BUNA !


3 comentarii: