27 august 2011

Ciorba de mazare cu galuste





O ciorba ardeleneasca , pe care o mancam in vacante , la bunica mea din zona Aradului.
Sper sa va placa si astept parerile voastre ,daca incercati sa o preparati.




Ingrediente :
- 1/2 telina
- 1 radacina mica de patrunjel
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- mazare din conserva
- 3 lg de ulei
- patrunjel si marar verde
- sare si piper

Pentru galuste : 2 oua , faina , sare si marar.


Punem radacinoasele in apa la fiert.
Dupa ce fierbe apa , adaugam 1 lg de sare si ceapa impreuna cu ardeiul.
Galustele se fac la fel ca la papricas vegetarian.
Punem galustele cu o lingurita in ciorba dupa ce dam focul la minim.
Puteti sa probati consistenta galustelor, adaugand una de proba in ciorba. Daca nu se desface si ramane legata , inseamna ca are consistenta potrivita. Daca se sfarama , mai adaugati putina faina.
Nu puneti multa faina de la inceput, pentru ca daca au prea multa faina ies tari si nu mai sunt bune.
Cand sunt  fierte legumele si galustele, adaugam mazarea din conserva si mai fierbem cateva minute.
Tocam patrunjelul si mararul si le punem in ciorba la sfarsit.
Adaugam uleiul si stingem focul.
Este o ciorba usoara care se poate servi atat la pranz cat si la cina.




POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu