01 septembrie 2011

Branzoaice





Puteti folosi pentru aceste branzoaice , orice fel de aluat de cozonac.
Eu am folosit aluatul de la cozonacul ardelenesc .




Ingrediente :
- aluat de cozonac
- 1 bucata de branza usor sarata
- zahar
- stafide
- esenta de vanilie
- 1 ou sau 1 galbenus
- gris (optional)


Faramitam branza cu o furculita si o amestecam cu oul , zaharul si stafidele.


Adaugam o lingurita de esenta de vanilie.


Daca puneti tot oul si amestecul este prea moale , puteti sa adaugati 2 lg de gris.
Lasati compozitia 15 min. sa se umfle putin grisul.
Daca adaugati doar galbenusul , ceea ce recomand :) , nu cred ca o sa mai aveti nevoie de gris.


Intindem aluatul intr-o foaie subtire si il taiem in 9 patrate.


Adaugam compozitia de branza cu stafide, in centru , pe fiecare patrat .


Aducem spre centru si lipim colturile opuse.


Incercam sa lipim si partile laterale.


Punem branzoaicele in tava si le mai lasam sa creasca putin .
Le ungem cu ou batut si le punem in cuptor , pana se rumenesc.


Chiar daca se mai desfac marginile , la copt , umplutura nu o sa curga , pentru ca este legata cu ou .


 Se lasa sa se raceasca putin , apoi se pot servi.


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu