08 septembrie 2011

Floricele cu ciuperci



Un aperitiv simplu de realizat si foarte gustos .




Ingrediente :
- 500 g faina
- 200 g branza grasa
- 1 p. drojdie uscata
- 100 g unt
- 150 ml apa calduta
- 1 cutie de ciuperci
- 1 ceapa
- 1 lg-ta de boia
- 1 lg-ta de busuioc uscat
- cateva fire de marar verde
- sare si piper
- 1 ou , pentru uns aluatul


Tocam marunt ceapa si ciupercile.


Le inabusim in 2-3 lg. de ulei .


 Cand ceapa este inmuiata adaugam : sare , piper , marar , busuioc si boia.


Separat cantarim faina si o amestecam cu drojdia uscata.


Peste faina punem branza data pe razatoare sau faramitata.


Adaugam ciupercile cu ceapa.


Apoi untul topit putin.


Mestecam usor cu o lingura .


Punem apa calduta .


Mai amestecam putin cu lingura ...


...apoi framantam cu mana un aluat potrivit pe care il lasam la dospit 1 ora.


 Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 2-3 bucati si il intindem cu facaletul pe blatul de lucru .


Cu o forma infainata decupam floricele.


Daca nu aveti forma sau vi se pare prea migaloasa operatiunea :) puteti taia aluatul sub forma de bastonase.


Formele decupate le punem in tava pe hartie de copt  si le mai lasam sa creasca putin .


Le ungem cu ou batut si le bagam la cuptor pentru aprox 20 - 25 min.


 Scoatem floricelel din cuptor si le lasam sa se raceasca.


Cele in forma de bastonase.


Indiferent de forma pe care o alegeti sunt foarte bune .


POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu