04 septembrie 2011

Snitel de pleurotus





Am aceasta reteta de foarte mult timp , de la o prietena din Arad , dar pana acum nu am reusit sa o prepar.
Sunt niste snitele foarte gustoase, se prepara rapid si se consuma la fel de repede.




Ingrediente :
- ciuperci pleurotus
- 2 , 3 oua
- faina 
- lapte
- sare si piper
- ulei , pentru prajit


Taiem coditele ciupercilor si le fierbem 10 minute in apa cu vegeta si usturoi.
Apoi le punem intr-o sita sa se scurga.


Separat batem ouale cu sare si piper , apoi adaugam faina .


Diluam cu putin lapte.
Aluatul trebuie sa sa fie putin mai gros decat cel de la clatite.


Scoatem ciupercile scurse pe o farfurie si le aranjam , ca sa le putem lua usor cu mana.


Trecem ciupercile prin aluat...


...si le prajim in ulei incins , pe ambele parti , pana se rumenesc.


Scoatem paneurile , cu ajutorul unui bat pentru frigarui , pe hartie absorbanta , sa se scurga de ulei.


O varianta mai simpla este sa cumparati o punga ,,mix pentru pane,, si sa treceti ciupercile ,usor umezite, prin acest amestec.
Sunt foarte gustoase si in aceasta varianta , singurul dezavantaj este ca absorb mai mult ulei.


Indiferent de varianta pe care o alegeti , nu o sa va para rau :)


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu