08 octombrie 2011

Budinca de gris caramelizata




Pentru acest desert am folosit pentru prima data laptele praf instant de soia si am fost foarte multumita de rezultat . Incerc pe cat posibil sa elimin din alimentatie laptele pentru ca stiu ca nu este bun .
Daca la lapte pot renunta , nu pot sa spun acelasi lucru si despre celelalte lactate (branza, iaurt , smantana)

Ingrediente:
- 1 litru lapte
- gris
- 5-6 lg de zahar
- esenta de vanilie
*pentru caramel : 10 lg  de zahar





La 1000 ml apa punem 10 lg de lapte praf de soia , amestecam bine si punem laptele la fiert .
Cand incepe sa clocoteasca punem grisul in ploaie si mestecam pana rezulta o compozitie care poate fi pusa in forme fara sa curga .
Adaugam 5-6 lg de zahar si esenta de vanilie .


Topim zaharul fara sa il ardem pentru ca devine amar .


 Punem zaharul caramelizat in forme si il intindem repede pe toata suprafata .


Adaugam budinca de gris fierbinte ,daca se raceste se va pune mai greu in forme .


Se pune la cuptor pentru 15-20 minute .


Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca putin apoi le rasturnam pe un platou .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu