08 octombrie 2011

Chiftelute cu arpacas la cuptor




Am plecat de la varianta de chiftelute de arpacas prajite si am adaptat putin reteta pentru cuptor.
Au fost la fel de apreciate ca si cele prajite in ulei .


Ingrediente pentru 27-28 chiftelute :
- 1/2 cana arpacas
- 1 ou
- 1 conserva mica de ciuperci (180 g )
- 1 lg de faina
- condimente pentru mici sau chiftelute
- 3-4 catei de usturoi
- 2 lg ulei de masline
- pesmet
- patrunjel verde
- sare si piper

Separat avem nevoie de pesmet pentru imbracat chiftelutele si ulei sa le stropim la jumatatea coacerii .



Se fierbe arpacasul si se pune la scurs intr-o sita .


Se da prin masina de tocat carne impreuna cu ciupercile din conserva .


 Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca .
La final se presara pesmet pana amestecul poate fi modelat cu mana .


Se dau chiftelutele prin pesmet sau mix pentru paneuri (eu l-am folosit pe cel din urma).


Se pun la cuptor pentru aprox . 40 minute . Dupa 20 minute se scot si se stropesc cu ulei apoi se coc in continuare .


Se pot servi alaturi de diverse sosuri sau salate .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu