15 octombrie 2011

Supa - crema de conopida cu morcovi





Ingrediente :
- o conopida mica (400 g)
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 50 g unt
- 1 lg. faina
- patrunjel verde
- sare si piper



Punem conopida desfacuta in buchetele , morcovii si cartofii la fiert in 2 l apa cu sare.
Cand apa clocoteste adaugam si ceapa taiata bucati .


Dupa ce au fiert legumele strecuram supa si pasam legumele sau le trecem prin sita .


Separat topim untul si adaugam faina amestecand bine , apoi punem 1-2 polonice din apa in care au fiert legumele .


Punem supa strecurata in legumele pasate , adaugam faina dizolvata in unt si mai lasam sa fiarta 15 minute .
Potrivim gustul cu sare si piper si stingem focul .


Servim supa presarata cu patrunjel si alaturi de paine prajita .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu