09 noiembrie 2011

Budinca de cartofi si conopida





Ingrediente :
- 12 cartofi mijlocii copti
- 500 g conopida fiarta
- 5 oua fierte
- 75 g unt sau margarina
- 200 g branza
- pesmet

 * separat facem un sos din : - 3 oua crude + 200 ml smantana
               - sare si piper

Coacem cartofii in cuptor aproximativ 1 ora , fierbem ouale 10 min. si conopida o fierbem in apa cu sare .


Intr-un vas rezistent la cuptor , uns cu unt , asezam un rand de cartofi copti .


Asezam buchetele mici de conopida .


 Punem cateva linguri din sosul de smantana si asezam rondele de ou .


Presaram branza sfaramata , cateva linguri cu sos de smantana si apoi rondele de cartofi.


Peste cartofi punem restul de oua cu smantana , presaram pesmet si asezam cubulete mici de unt .


Punem vasul in cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute, la foc mediu pana se rumeneste frumos  .


Se lasa budinca sa se raceasca putin apoi se poate servi simpla sau cu ketchup .


POFTA BUNA !


2 comentarii:

  1. Daca esti draguta poti sa specifici de care branza se foloseste?
    In rest, pare delicios!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Se foloseste orice fel de branza (capra , vaca sau oaie )important este sa fie sfaramicioasa , adica nu genul de branza gumata (gen cas).
    Sper ca m-ai inteles.
    Multumesc pentru vizita :)

    RăspundețiȘtergere