09 noiembrie 2011

Grisine cu masline si usturoi






Ingrediente :
*pentru aluat :
- 500-550 g faina
- 1 pachetel drojdie uscata
- 3 lg ulei de masline
- 300 ml apa calduta
- 1 lg-ta sare
- 1 lg-ta zahar

* pentru umplut :
- 100 - 130 g masline
- 2 lg ulei de masline
- 5-6 catei de usturoi

*pentru uns : - 3 lg ulei de masline



Amestecam faina cu drojdia uscata , sarea si zaharul , apoi adaugam apa calduta si uleiul .


Framantam o coca , la fel ca la paine , pe care o lasam la dospit 1 ora .


Separat tocam maslinele cu un cutit sau la robot .
Eu am folosit masline Kalamata - preferatele mele .


Calim maslinele in 2 lg. ulei de masline aprox . 3-4 minute . 
Stingem focul si adaugam usturoiul dat  pe razatoare .


Impartim aluatul in 2 bucati .
Intindem aluatul intr-o foaie subtire si asezam maslinele cu usturoi pe jumatate de foaie .


Acoperim umplutura cu cealalta jumatatea de foaie .


Taiem foaia de aluat in fasii pe care le rasucim usor .


Punem grisinele in tava pe hartie de copt si le ungem cu ulei de masline .


Punem tava la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor grisinele .


Sunt crocante si foarte gustoase .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu