16 noiembrie 2011

Melcisori cu nuca







Ingrediente :
*pentru aluat :
- 250 ml lapte caldut
- 1 pachetel drojdie uscata
- 80 g unt
- 1 ou
- 80 g zahar
- aprox. 500 g faina
- putina sare
*pentru umplutura:
- 50 g unt sau margarina
- 150 g nuci macinate
- 150 g zahar
- 2 lg cacao
*pentru uns : 1ou + 3 lg lapte



Amestecam faina cu drojdia uscata , apoi punem untul topit si oul .


Laptele caldut il amestecam cu zaharul si putina sare , apoi il punem treptat peste ou .


Framantam un aluat pe care il lasam la dospit 1 ora .


Separat amestecam zaharul cu nuca macinata .


 Impartim aluatul in 2 bucati .
Intindem prima bucata si o ungem cu margarina topita .


Presaram jumatate din compozitia de zahar cu nuca .
 

Rulam foaia de aluat .


Intindem si cea de-a doua foaie , o ungem cu margarina topita si o presaram cu nuca ramasa in care am adaugat 2 linguri de cacao .


Taiem rulourile cu un cutit bine ascutit .


Punem melcisorii in tava pe hartie de copt si ii ungem cu ou batut cu lapte .
Lasam sa mai dospeasca in tava 40-50 minute .


 Punem tava in cuptorul preincalzit pentru aprox. 20-25 minute .


 Lasam putin sa se raceasca apoi servim melcisorii simpli sau alaturi de un pahar cu lapte .



POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu