28 noiembrie 2011

Tarta cu mere si ciocolata





Ingrediente :
*pentru blat :
- 150 g margarina
- 300 g faina
- 1 praf de sare
- 3 lg de zahar
- 10 lg de apa
*pentru umplut :
- 350 g mere razuite si stoarse
- 150 g zahar
- 3 lg pesmet
- 1 ciocolata cu lapte
- 1 ciocolata alba



Amestecam faina cu sarea si zaharul . 
Incorporam margarina taiata cubulete pana cand compozitia are un aspect nisipos.
Adaugam treptat 10 lg de apa rece si framantam un aluat nelipicios .
Dam aluatul la rece pentru 30 minute .


Intindem aluatul la dimensiunea formei de tarta .
Nu este necesar sa folositi hartie de copt , puteti doar sa ungeti cu unt sau margarina forma de tarta .


Asezam aluatul in forma si il intepam cu furculita sa nu se umfle la copt , apoi il punem in cuptorul incalzit pentru 10 minute .


Cand aluatul este copt pe jumatate , il scoatem din cuptor , presaram 3 lg. de pesmet si asezam merele calite cu zaharul .


Nivelam bine stratul de mere si punem tarta la cuptor pentru inca 15 minute .


Scoatem tarta din cuptor si adaugam ciocolata cu lapte rupta bucatele .
Asteptam putin sa se topeasca ciocolata si apoi o intindem cu o lingura pe toata suprafata .
Daca ciocolata nu se topeste suficient o mai punem la cuptor pentru 1 minut .


La final razuim deasupra tartei ciocolata alba .


Lasam tarta sa se raceasca si apoi o putem servi .


Eu nu am mai avut rabdare sa se intareasca ciocolata :)


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu