13 decembrie 2011

Chiftelute cu orez





Ingrediente :
- 10 lg orez
- 1 ceapa
- 5 ciuperci
- 1 omleta din 2 oua
- 1-2 oua crude
- pesmet
- 1 leg. marar verde
- 1 lg-ta busuioc uscat
- 5-6 catei de usturoi
- sare si piper
- ulei


Calim ceapa si ciupercile tocate marunt in 2-3 lg. de ulei cu putina apa.


Adaugam orezul spalat si punem apa fierbinte pana cand se fierbe orezul .


Cand s-a fiert orezul stingem focul si lasam compozitia sa se raceasca .
Adaugam omleta taiata marunt , ouale batute , mararul , busuiocul , usturoiul pisat , sare si piper .
La final adaugam pesmet cat sa putem modela chiftelutele .


Trecem chiftelutele prin pesmet (eu am folosit mix pentru paneuri de la Knorr).


Prajim chiftelutele in ulei incins pana se rumenesc .


Le scurgem de ulei pe un servetel de hartie .


Servim chiftelutele cu sos de usturoi sau ketchup .



POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu