12 decembrie 2011

Ciorba de fasole






Ingrediente :
- 500 g fasole uscata
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1/2 pastarnac
- 1/2 telina
- 1 radacina de patrunjel
- 1 cutie de rosii cubulete
- 1 ardei kapia sau gogosar
- cimbru uscat
- 2-3 foi de dafin
- leustean
- sare si piper
- delikat (optional)


Fierbem fasolea schimband apa de 2-3 ori si adaugand de fiecare data apa calda .
In ultima apa pe langa fasole adaugam la fiert si legumele (fara rosii).
Cand legumele sunt fierte adaugam rosiile ,cimbrul , foile de dafin si mai fierbem 20-25 min.


 La final presaram leusteanul tocat , sarea si piperul .


Servim ciorba fierbinte cu salata de muraturi .


Daca alegeti sa serviti ciorba de fasole in paine trebuie mai intai sa alegeti o paine integrala sau graham.Taiati un capac la paine , scoateti miezul si o puneti in cuptorul incins sa se prajeasca .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu