01 decembrie 2011

Minciunele





Ingrediente :
- 280 ml iaurt
- 3 oua
- 7 lg  zahar
- 650 - 700 g faina
- 1 lg-ta bicarbonat stins cu otet sau suc de lamaie
- esenta de vanilie
- un praf de sare
* separat - zahar pudra



Batem ouale cu sarea si zaharul pana se topeste zaharul (eu am batut cu mixerul) apoi adaugam iaurtul si amestecam bine .


Adaugam vanilia si bicarbonatul stins si punem treptat faina .


Adaugam faina si framantam pana rezulta un aluat elastic si nelipicios .
Pe masa am adaugat ulei pentru ca daca aluatul este plin cu faina la prajit uleiul se arde mai repede .


Intindem aluatul si il taiem in patratele .


Fiecare patratel il taiem oblic la mijloc si trecem unul din capete prin taietura .



Prajim minciunelele in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc .


Le scoatem pe hartie absorbanta sa se scurga de ulei .


Dupa ce se racesc putin presaram zahar pudra .



POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu