14 decembrie 2011

Placinta aperitiv






Ingrediente :
- 6 carnaciori vegetali
- 1 lg ulei
- 250 g smantana
- 4 oua
- 1 ceapa
- 100 g branza de oaie
- patrunjel verde
- sare si piper
*pentru aluat :
- aprox. 350 g faina
- 1/2 lg-ta praf de copt
- 1/2 lg-ta drojdie uscata
- 1/2 lg-ta sare
- 150 ml lapte
- 2 oua
*margarina pentru uns tava


Amestecam faina cu sarea , praful de copt si drojdia uscata .


Adaugam ouale batute usor ...


...si laptele caldut .


Framantam un aluat moale si il lasam sa dospeasca 30 minute .


Scoatem folia de plastic de pe carnaciori si ii prajim in 1 lg de ulei .


Ungem cu margarina un vas rezistent la cuptor si asezam aluatul imbracand putin si peretii vasului .


Batem ouale cu smantana , sare , piper si adaugam patrunjelul , branza sfaramata si ceapa tocata fin .


Punem compozitia peste aluat ...


...si adaugam carnaciorii prajiti .


Introducem vasul in cuptorul incins pana se rumeneste frumos placinta .


Servim placinta calduta cu mustar sau ketchup .



POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu