28 decembrie 2011

Prajitura cu foi si nuca





Ingrediente :
- 4 foi cu amoniac
*crema cu nuci:
- 300 g zahar
- 800 ml lapte
- 250 g nuca 
- 2 lg cacao
- 1 pachet de margarina



Macinam nuca .


Zaharul il caramelizam si il stingem cu laptele .


Cand s-a topit tot zaharul punem nuca macinata si fierbem pana se ingroasa .


Adugam 2 lg de cacao si fierbem pana capata aspectul unui sos mai gros .


Stingem focul si adaugam margarina taiata cubulete .


Amestecam pana se incorporeaza margarina si lasam crema sa se raceasca bine .


Punem pe fiecare foaie cu amoniac o parte din crema racita si presam usor foile .


Adaugam peste prajitura o greutate si tinem la rece pana a doua zi .


Taiem prajitura si o servim presarata cu zahar pudra .



POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu