05 decembrie 2011

Supa crema de ciuperci






Ingrediente :
- 500 g ciuperci
- 1 lg unt
- 3 lg ulei de masline
- 2 cepe
- 100 g telina
- 1 l supa de legume (apa + delikat)
- 150 g smantana
- 2 lg de faina
- 1 lg-ta de boia
- 200 ml lapte
- patrunjel
- sare si piper



Punem untul si uleiul de masline intr-o craticioara , adaugam ceapa si putina apa .
Cand s-a inmuiat putin ceapa adaugam ciupercile taiate feliute .


Dupa 5 min. adaugam telina taiata cubulete sau data pe razatoare , putina sare , piper si 200 ml supa de legume (eu am folosit delikat cu apa).
Lasam sa fiarba aprox 15-20 min. pana se fierb legumele .


Dam cratita jos de pe foc si transferam totul in blender .


Mixam compozitia adaugand treptat 600 ml supa de legume .


Turnam crema de ciuperci intr-un vas pentru supa si adaugam laptele .


Amestecam foarte bine faina cu smantana si o adaugam peste supa .


Punem vasul pe foc presaram 1 lg-ta de boia si amestecam frecvent sa nu se prinda supa de vas .


Dupa ce da supa in clocot o mai lasam pe foc aprox. 10 minute amestecand continuu . 
Focul trebuie sa fie moderat spre minim .
Cand incepe supa sa se ingroase mai adaugam 200 ml supa de legume (puteti sa puneti mai multa supa daca va place mai diluata), piper si patrunjel .


Separat putem sa facem cateva crutoane de paine .


Servim supa alaturi de crutoane si cateva feliute de ciuperci rumenite .


Delicioasa !


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu