20 decembrie 2011

Supa de iaurt cu perisoare





Ingrediente :
*pentru supa :
- 2 l supa de legume (delikat + apa)
- 2 lg faina
- 450 g iaurt gras
- 1 lg-ta menta
- sare si piper
- 3 lg ulei de masline
*pentru perisoare:
- 100 g ciuperci
- 1 ceapa
- 5 lg orez
- 3 lg soia granule
- 3 lg faina
- 1 ou
- 2 lg pesmet
- coriandru , oregano
- 1 lg-ta delikat
-1 lg ulei



 Calim ceapa tocata impreuna cu ciupercile , orezul spalat si 1 lg-ta delikat .


Dupa ce scade apa lasata de ciuperci punem soia granule si 1 cescuta de apa calda .


Tinem pe foc pana scade apa si se umfla putin orezul , apoi lasam compozitia sa se raceasca .
Adaugam condimentele , oul , faina si pesmetul .


Formam perisoarele cu mainile umezite , le dam drumul direct in supa de legume pe masura ce le facem si reducem focul pentru a nu se sfarama .


Separat amestecam iaurtul cu faina si menta .
Eu am luat menta uscata de la raionul de condimente , nu stiu daca merge si menta pentru ceai :)


Adaugam 3 polonice de supa peste iaurt , omogenizam bine si punem amestecul in supa .


 Fierbem supa inca 10-15 min. potrivind gustul cu sare si piper .
Stingem focul si adaugam uleiul de masline .


Este o supa de origine turceasca adaptata pentru vegetarieni :)


Daca nu va place menta puteti sa renuntati la ea :) mie gustul mi s-a parut interesant .
Menta fiind uscata aroma nu se simte prea puternic .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu