21 decembrie 2011

Tort Criss




Am facut acest tort pentru verisoara mea Cristina :)
LA MULTI ANI !

Ingrediente :
 - 1 blat cu cacao
- 1 pachet de piscoturi
- 1 cutie Mascarpone (250 g)
- 150 g iaurt gras 
- 160 g zahar
- 500 ml frisca lichida
- 500 ml cafea (decofeinizata)
- 3 lg-te ness sau cappuccino(decofeinizat)
- 1 l-ta apa calda
- 2 l-te zahar
- 2 lg-te esenta de rom
 - 1 ciocolata amaruie



Facem un blat ca la tortul cu piersici , il lasam sa se raceasca si il taiem in doua .


Pentru crema mixam branza Mascarpone cu zaharul si iaurtul pana se topeste zaharul .


Peste crema de branza cu iaurt adaugam nessul diluat cu 1 lg-ta de apa calda si frecat cu 2 lg-te de zahar pana se face ca o crema subtire .


Separat batem frisca lichida si o incorporam usor in crema .


Cafeaua racita o punem in 2 boluri separate in care adaugam cate 1 lg-ta de rom si doar intr-un recipient zahar .Cu cea indulcita insiropam blaturile si cu cea neindulcita inmuiem piscoturile .
Peste primul blat insiropat punem jumatate din crema .


Adaugam piscoturile trecute rapid prin cafeaua neindulcita .


Punem restul de crema si cel de-al doilea blat insiropat .


Deasupra turnam ciocolata topita la baie de abur sau la microunde .


Decoram cu frisca si ciocolata .


Este foarte bun !!





POFTA BUNA !







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu