07 ianuarie 2012

Cremsnit






Ingrediente :
- 2 foi pentru cremsnit (cumparate)
- 500 ml frisca lichida
*pentru crema:
- 5 oua
- 350 g zahar
- 40 g amidon
- 60 g faina
- 1 l lapte
- 1 pastaie de vanilie / esenta de vanilie
- 250 g margarina Rama cub



Pentru crema se bat albusurile spuma , se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se face o bezea tare .
Se pun galbenusurile pe rand si faina amestecata cu amidonul .


Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia si semintele de vanilie (pastaia de vanilie se taie in doua si se scot semintele cu varful unui cutit).
Cand laptele fierbe se scoate pastaia de vanilie si se pune crema in fir subtire amestecand continuu cu un tel .
Laptele se pune la foc intr-un vas mare pentru ca atunci cand se adauga crema volumul compozitiei creste destul de mult .
Cand este groasa crema se ia de pe foc si se pune margarina taiata cubulete , treptat , amestecand mereu  pana se incorporeaza bine .
Se lasa crema la rece pentru 1-2 ore .


Desfacem usor de pe fiecare foaie putin foietaj si il pastram pentru decor .


Impartim crema in doua si o intindem uniform pe ambele foi .


Batem cu mixerul frisca pana se intareste si o distribuim egal pe cele 2 foi peste crema .
Presaram foietajul maruntit si dam prajitura la rece pentru cateva ore .


Cremsnitul este prajitura mea preferata :)





POFTA BUNA !


2 comentarii: