12 ianuarie 2012

Paine pufoasa





Ingrediente :
- 750 g faina
- 4 lg-te zahar
- 2 lg-te sare
- 1 pachetel drojdie uscata (7 g)
- 1 cescuta ulei caldut
- 500 ml apa calduta
*optional : ou batut si mac



Amestecam faina cu drojdia uscata , sarea si zaharul .


Turnam treptat apa calduta si amestecam .


Framantam un aluat moale si il lasam la dospit 1 ora .


Dupa ce a dospit il framantam din nou si il mai lasam sa dospeasca 30-40 minute .


Dupa a doua dospire turnam treptat cescuta de ulei caldut si framantam bine .


Punem aluatul intr-o forma de copt si il lasam sa dospeasca pentru a 3-a oara pana isi dubleaza volumul .




Tinem painea in cuptorul incins in prealabil pentru 1 ora .
Primele 15 minute lasam focul la minim apoi coacem la foc mediu .
Cand este gata o scoatem din forma si o lasam sa se raceasca pe un gratar .


Optional cu 5 minute inainte de a scoate painea din cuptor o ungem cu ou batut si presaram mac .
Trebuie lucrat repede pentru ca painea fiind fierbinte oul se coaguleaza .


Este foarte buna si a doua zi .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu