10 ianuarie 2012

Pizza Margherita






Ingrediente pentru 2 portii :
*pentru blat :
- 500 g faina
- 250 ml apa calduta
- 1 pachetel drojdie uscata
- 1/2 lg-ta sare
- 4 lg ulei de masline
*pentru sos :
- 5 lg pasta de tomate
- 2 lg ulei de masline
- 1 lg-ta oregano
- 1 lg-ta busuioc
- piper 
*separat :
-  200 g cascaval sau mozzarella



Amestecam faina cu drojdia uscata si punem in mijloc uleiul de masline .


Turnam apa calduta si punem sarea .


Framantam aluatul pana se desprinde de pe maini si vas si il lasam la dospit o ora .


Separat amestecam uleiul cu pasta de rosii , oregano , busuioc si piper .


Impartim aluatul in 2 parti si intindem fiecare bucata cu mana pe hartie de copt .
Aluatul este elastic si se intinde usor apasand cu degetele si tragand de margini .


Intindem cu ajutorul unei linguri jumatate din sosul pregatit anterior .


Razuim cascavalul si punem pizza intr-o tava mare de cuptor cu tot cu hartia de copt .


Tinem pizza in cuptorul preincalzit aprox. 10-15 min. la foc mediu .


Servim calda cu sau fara ketchup .


Yammy !



POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu