22 februarie 2012

Budinca de paste cu broccoli





Ingrediente :
- 500 g penne
- 200 g broccoli
- 100 g conopida
- 50 g unt
- 40 g faina
- 500 ml lapte
- 250 g branza
- 100 parmezan
- sare si piper



Se fierbe conopida si broccoli in apa cu sare .


 Din unt , faina si lapte facem un sos bechamel ( topim untul , presaram faina si amestecam bine , apoi turnam laptele rece si fierbem pana devine ca o smantana subtire ).


Radem branza si jumatate din cantitate o punem in sos amestecand bine .
Condimentam cu sare si piper dupa gust .


Fierbem pastele in apa cu sare , le scurgem si adaugam sosul fierbinte .


 Peste sos punem legumele scurse de apa si amestecam .


Punem compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si radem deasupra restul de branza si parmezanul .


Tinem tava in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute pana se rumeneste .


Portionam si servim budinca fierbinte .


Optional la servire se poate presara parmezan razuit .



POFTA BUNA !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu