13 martie 2012

Pizza calzone






Ingrediente :
*aluat :
- 500 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 250 ml apa calduta
- 1 lg-ta rasa de sare
- 1 lg-ta zahar
- 2 lg ulei

*umplutura :
- 2-3 cepe
- 250 g ciuperci
- masline
- cascaval
- sos de rosii
- cimbru , oregano , busuioc
- sare si piper

*pentru uns pizza :
- 1 ou
- 2 lg iaurt



Pentru aluat amestecam faina cu drojdia uscata , sarea , zaharul si la sfarsit punem uleiul si apa calduta .
Framantam aluatul pana se desprinde de pe maini si il lasam sa dospeasca 1 ora .


Calim ceapa si adaugam ciupercile taiate feliute .
Tinem compozitia pe foc pana scade toata apa lasata de ciuperci .
Adaugam la final condimentele si lasam sa se raceasca putin .


Impartim aluatul in bucati (in functie de cat de mari vreti sa fie) si intindem fiecare bucata de aluat in forma rotunda . Punem pe fiecare bucata 2 lg sos de rosii (avand grija sa nu acoperim marginile cu sos ) si pe jumatate de pizza punem ceapa calita cu ciuperci  . 


Adaugam cascavalul si maslinele .


Acoperim umplutura cu cealalta jumatate de aluat si lipim marginile cu ajutorul unei furculite .


Batem 1 ou cu 2 lg de iaurt si ungem fiecare bucata de pizza .


Asezam bucatile in tava pe hartie de copt .


Punem pizza in cuptorul preincalzit pentru aprox 25 minute la foc mediu (sau in functie de cuptorul fiecaruia pana se rumenesc) .


Este buna atat calda cat si rece .


Daca va mai raman a doua zi se pot reincalzi in cuptor sau la microunde .



POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu