01 aprilie 2012

Mici vegetali la cuptor





Ingrediente :
- 4 oua
- 7 lg gris
- 100 g soia granule
- 10 lg nuca macinata
- 200 g cascaval
- 2 lg condimente pentru mici
- 1 capatana mica de usturoi
- sare si piper
- pesmet optional (daca iese compozitia prea moale )
- ulei pentru uns micii



                               Batem ouale , presaram grisul si lasam compozitia sa stea 2 ore.
Se fierbe separat soia granule in apa cu delikat si se stoarce (dupa ce se raceste).
Amestecam soia cu grisul , nuca macinata , usturoiul razuit fin si condimentele .


Punem cascavalul dat pe razatoare si amestecam bine .


Cu mainile umezite formam micii si ii asezam pe un tocator sau platou .

Punem un vas cu apa pe foc si cand fierbe adaugam micii pe rand .
Din momentul in care micii se ridica la suprafata ii mai fierbem aprox 1 minut .

Scoatem micii cu grija din apa si ii lasam putin sa se raceasca , apoi punem intr-o farfurie putin ulei si trecem fiecare bucata prin ulei .

Asezam micii intr-o tava pe hartie de copt si ii punem in cuptorul incins in prealabil .

Se tin in cuptor aprox 30 minute pana se rumenesc pe ambele parti (dupa 15 minute ii intoarcem).

Servim micii alaturi de sos tartar si mustar .




POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu