27 mai 2012

Biscuiti cu ketchup






Ingrediente :
- 400 g faina
- 110 g pesmet 
- 14 lg parmezan sau grana padano
- 10 lg ketchup
- 200 ml sana
- 70 g margarina topita
- 1 lg oregano
- 1 lg-ta cimbru
- 1 lg-ta boia
- 1 lg-ta bicarbonat
- sare si piper
*ou batut si masline - pentru decor



Se amesteca faina cu pesmetul si cascavalul.


Separat se amesteca restul ingredientelor...


...si se pun peste faina.


Se framanta un aluat mai tare, nelipicios si se lasa sa stea 30 minute.


Intindem aluatul pe masa de lucru usor infainata si decupam biscuitii.


Punem bucatelele in tava pe hartie de copt , ungem cu ou batut si presaram cateva feliute de masline.


Se coc in cuptorul incins in prealabil pentru aprox. 15-20 minute la foc mediu (180 grade).




POFTA BUNA !


2 comentarii:

  1. Cred ca au o aroma irezistibila cand sunt proaspat scosi din cuptor!
    Trebuie neaprat sa-i incerc.Desi nu imi place deloc aroma de parmezan sau orice branza foarte tare. As incerca cu o telemea veche. Eventual cu putin cascaval de capra pt aroma.

    AS vrea sa stiu ce rol are pesmetul. Sunt tentata sail inlocuiesc cu ceva mai sanatos: tarate fine cu putin malai-ca sa iasa crocanti biscuitii.
    Ce parere aveti? Risc sa stric de tot aluatul cu aceste inlocuiri?
    Multumescc!
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil puteti incerca eventual cu tarate foarte fine , nu stiu daca strica din gust , este posibil sa se simta in textura.
    Mi-am mutat blogul la o alta adresa si pe acesta intru foarte rar , acesta este motivul pentru care nu vad comentariile la timp :)

    RăspundețiȘtergere