15 mai 2012

Chifle cu branza





Ingrediente :

*pentru aluat :
- 325 g faina
- 1/2 lg-ta sare
- 1 lg-ta zahar
- 1 ou
- 130 ml sana
- 70 g margarina topita
- 1/2 plic de drojdie uscata

*pentru umplutura :
- 200 g branza feta
- 1 lg-ta coriandru
- 1/2 lg-ta boia
- piper

*decor :
- ou batut
- susan , mac



Amestecam faina cu drojdia , sarea si zaharul apoi adaugam margarina topita , sana si oul batul.
Framantam un aluat potrivit si il lasam sa dospeasca 1 ora.


Separat amestecam ingredientele pentru umplutura.


Intindem aluatul si il taiem in patratele potrivite , apoi punem cate o lingura din compozitie si unim marginile aluatului .


Strangem bine marginile si incercam sa dam o forma cat mai rotunda aluatului.


Asezam chiflele in tava pe hartie de copt cu lipitura in jos.
Le ungem cu ou batut si presaram susan sau mac .


Coacem chiflele in cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc .


Se servesc simple si sunt ideale pentru picnic sau pachet la scoala.




POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu