06 mai 2012

Chiftele de vinete





Ingrediente :
- 400 g vinete coapte
- 65 g cascaval
- 60 g parmezan (se poate inlocui cu un cascaval tare )
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ou
- patrunjel , busuioc
- sare si piper
- pesmet
- ulei de masline



Amestecam vinetele coapte cu parmezanul si cascavalul.


Punem usturoiul dat pe razatoare , oul batut , patrunjelul , busuiocul , sare si piper dupa gust.
Amestecam bine ingredientele si la sfarsit presaram pesmet cat sa obtinem o compozitie potrivita.


Lasam compozitia sa stea 15-20 minute , apoi facem chiftelutele cu mainile usor umezite.


Trecem fiecare bucata prin ulei de masline si le asezam in tava pe hartie de copt.


Introducem tava in cuptorul incins si le coacem aprox. 15 minute pe fiecare parte .
Timpul de coacere poate sa fie diferit in functie de cuptor si temperatura.


Se servesc alaturi de cartofi natur si salata sau doar cu paine proaspata si ketchup.


Daca va raman de pe o zi pe alta se pot reincalzi si sunt la fel de bune.


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu