13 mai 2012

Gogosi





Ingrediente :
- 1 kg faina
- 3 oua
- 13 g drojdie uscata (aprox 1 si 1/2 pachet )
- 5 lg zahar
- 1 lg-ta sare
- aprox. 450 ml apa calduta
*500 ml ulei pentru prajit



Amestecam faina cu drojdia uscata , sarea si zaharul.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem ouale batute ,adaugam treptat apa calduta si amestecam la inceput cu o lingura apoi cu mana.


Framantam un aluat pe care il lasam la dospit 1 ora .


Intindem aluatul cu mana pe blatul de lucru pe care l-am uns inainte cu ulei si decupam gogosile cu un pahar infainat.


Punem 500 ml ulei intr-un vas , preferabil de fonta si prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc.


Gogosile se servesc caldute presarate cu zahar pudra.



POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu