28 octombrie 2012

Budinca de cartofi cu branza





Ingrediente :
- 10 cartofi potriviti
- 500 g branza 
- 5 oua
- 6 lg smantana
- 100 g cascaval afumat
- piper
- 1 cub de unt



Se fierb cartofii in coaja , se curata si dupa ce s-au racit se taie rondele.


Separat sfaramam branza si o amestecam cu ouale, cascavalul taiat cubulete si smantana.


Ungem un vas rezistent in cuptor cu unt si asezam un strat de cartofi si jumatate din compozitia de branza.


Adaugam inca un strat de cartofi si restul compozitiei cu branza.
Deasupra eu am mai pus putin unt din loc in loc, dar nu este obligatoriu.
Presaram piper proaspat macinat si asezam vasul in cuptorul incins pentru aprox. 35-40 minute la foc mediu.


Cand budinca s-a rumenit frumos scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca putin.


Portionam budinca si o servim simpla , cu smantana sau ketchup.


Este la fel de buna atat calda cat si rece.


POFTA BUNA !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu