28 octombrie 2011

Pasta cu fasole si masline




Ingrediente :
- 300 g fasole boabe
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 30 ml ulei
- 5 catei de usturoi
- 100 g masline fara samburi
- 3-4 castraveti murati
- cimbru
- busuioc
- 2 foi de dafin
- 1 lg-ta boia dulce
- sare si piper



 Se lasa fasolea la inmuiat 12 ore, apoi inlocuim apa si punem fasolea la fiert pentru 10 minute .
Aruncam apa , o inlocuim cu apa fierbinte si punem din nou la fiert pentru 10 minute .
Dupa 10 minute aruncam apa si o inlocuim cu alta fierbinte in care pe langa fasole adugam 1 morcov , 1 ceapa ,cimbru si 2 foi de dafin .


Scurgem legumele fierte ...


...si le pasam adaugand cate putin ulei .


Adaugam usturoiul dat pe razatoare , castravetii murati curatati de coaja , razuiti si storsi .
Maslinele taiate rondele sau bucati .


Condimentam pasta cu sare , piper , boia si busuioc .


Este foarte buna cu paine prajita .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu