03 septembrie 2012

Fursecuri cu migdale





Ingrediente :
- 180 g unt/margarina
- 125 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 320 g faina
- 60 g migdale macinate
- 1 lg-ta praf de copt
- 1/2 lg-ta scortisoara
- un praf de sare



Amestecam untul moale cu zaharul pudra si cele 2 galbenusuri.


Separat punem intr-un vas: faina, sarea, praful de copt, scortisoara si migdalele macinate.


Amestecam bine cele doua compozitii pana rezulta un aluat moale nelipicios.


Punem aluatul 30-40 minute la frigider sa se intareasca putin pentru a putea fi intins mai bine.
Impartim aluatul in 3-4 bucati pe care le intindem pe rand pe masa infainata si apoi decupam cu ajutorul unei forme pentru fursecuri.


Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt.


Incingem bine cuptorul si punem tava pentru aprox. 12-15 minute la foc mic, pana se rumenesc usor pe margine.


Eu am facut si o portie cu bezea de migdale.
Pentru bezea batem bine 2 albusuri cu 5 lg de zahar si cand bezeaua este tare adaugam 25 g migdale macinate. Cu ajutorul unui pos punem cate un mot de bezea pe fursecurile necoapte si apoi le punem la cuptor.


Optional puteti orna fursecurile cu ciocolata topita.






POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu