10 iulie 2012

Cornulete cu dulceata de gutui






Ingrediente :
- 2 oua
- 100 g margarina 
- 100 g zahar
- 1 praf de sare
- 200 ml lapte
- 1 pachetel drojdie uscata 
-  aprox.550-600 g faina
*optional -ou batut pentru uns deasupra


Se topeste usor margarina si se amesteca impreuna cu zaharul si laptele caldut.
Se adauga ouale si se amesteca bine toata compozitia.
(Se foloseste margarina la pachet, nu tartinabila)


Amestecam 400 g faina cernuta cu drojdia uscata si punem totul peste compozitia anterioara.


Amestecam bine cu o lingura si lasam la dospit 30 minute.


Dupa o jumatate de ora framantam usor aluatul adaugand faina (cat cuprinde) pana obtinem un aluat moale si nelipicios.


Dupa ce lasam sa mai dospeasca aluatul 40-50 minute, il impartim in 6 parti egale.


Intindem fiecare bucata de aluat in forma de cerc si taiem in triunghiuri pe care punem putina dulceata.
Rulam cornuletele si le asezam in tava pe hartie de copt.


Ungem fiecare cornulet cu ou batut si punem tava in cuptorul incins la foc mediu pentru 15-20 minute.


Cand cornuletele sunt rumene scoatem tava din cuptor si le lasam sa se raceasca.

 Servim cornuletele simple sau alaturi de un pahar cu lapte.


Va recomand dulceata de gutui pentru ca nu curge din cornulete.


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu