05 decembrie 2011

Cartofi Harz





 Este o reteta de origine germana putin adaptata :)


Ingrediente :
- 300 g Aperitiv vegetal cu ciuperci
- 750 g cartofi
- 1 ceapa
- 3 oua
- 3 lg unt
- 1 lg-ta boia
- sare si piper
- cascaval



Se  toaca ceapa marunt .


Cartofii se curata si se fierb in apa cu sare. Se scurg de apa si se paseaza .
Peste piureul de cartofi se adauga ceapa tocata fin , sare , piper si boia .


Scoatem aperitivul vegetal din ambalaj , il zdrobim cu furculita si il punem peste cartofi .


Ungem un vas rezistent la cuptor cu unt si punem toata compozitia .
Nivelam bine si intindem untul moale pe toata suprafata , apoi facem cu ajutorul unei linguri 3 adancituri in care spargem cele trei oua .


Punem vasul in cuptorul incins la foc mediu pana se coaguleaza albusul .
Eu am picurat putin ulei peste oua .


 Cand ouale sunt coapte scoatem vasul din cuptor si presaram cascaval razuit .


 Lasam putin compozitia sa se raceasca apoi o putem portiona .


 Se poate servi alaturi de orice salata sau muraturi .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu