02 decembrie 2011

Varza a la Cluj vegetariana





Ingrediente :
- 2 verze murate
- 500 g ciuperci pleurotus
- 10 lg soia granule
- 1 cana orez cu bobul mare
- pasta de rosii
- 3 oua
- 2 cepe mari
- 1 lg boia
- cimbru , foi de dafin
- ulei
- sare si piper


Inabusim ceapa in 4-5 lg de ulei si putina apa , apoi adaugam ciupercile date prin masina de carne sau tocate la robot .


 Dupa 5 min. adaugam soia granule , cimbru , boia , sare si piper .


 Adaugam orezul spalat si 1 cana de apa fierbinte .


Dupa ce a scazut toata apa luam compozitia de pe foc , o lasam sa se raceasca apoi punem 3 oua si amestecam bine .


Separat tocam fideluta varza murata .


Intr-un vas incapator rezistent la cuptor sau o tava punem 2-3 lg. de ulei si asezam un strat de varza.
Stropim cu pasta de rosii sau bulion .


Peste varza punem un strat din compozitia de soia si ciuperci .


Alternam straturile ultimul strat fiind de varza .
Peste varza adaugam 2-3 foi de dafin , pasta de rosii , cimbru si 1 cana de apa calda .


Dam vasul la cuptor pentru aprox. 1 ora la foc mediu .


Lasam sa se raceasca putin si apoi servim cu paine sau mamaliguta .


Se poate servi simplu sau cu smantana .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu