29 ianuarie 2012

Ciorba cu tarhon si ochiuri romanesti





Ingrediente :
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 radacina patrunjel
- 1/2 radacina pastarnac
- 1/2 radacina telina
- 1 cub unt
- 1 lg faina
- Delikat Bors Magic
- 1 lg-ta tarhon uscat
- oua - 1 ou pentru fiecare mesean :)
- sare si piper
- smantana



Punem legumele taiate dupa preferinta la fiert in 2 l de apa .
Dupa ce au fiert legumele adaugam tarhonul uscat , sare si piper .


Separat topim untul intr-o craticioara si presaram faina .


Amestecam bine cu un tel si stingem cu 3-4 polonice de supa .


Fierbem sosul 2-3 minute si il adaugam in ciorba amestecand repede .


Acrim ciorba dupa gust cu Delikat Bors Magic, reducem focul si adaugam pe rand ouale intregi .
Spargem fiecare ou separat intr-un castronel sa ne asiguram ca sunt bune .


Fierbem ciorba fara sa amestecam pentru a nu sparge ouale .
Cand s-au fiert ouale stingem focul si adaugam smantana .


Servim ciorba fierbinte cu mamaliguta calda .


Eu am uitat sa pun smantana pentru poza :) , dar am adaugat-o ulterior cand am trecut la degustat .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu